HECO

HECO udvikler, producerer og sælger dieselmotorer, der optimerer driften i for eksempel motorer i containerskibe og tankskibe. Kurt fra LivingLean har i samarbejde med QRM Danmark gennemført en proces som bl.a. dannede baggrund for Tillidsbaseret Lean konceptet.

Resultatet:

– Mindre brandslukning
– ’Varer i arbejde’ reduceret med 60 %
– Forbedret leveringsevne
– Øget medarbejdertilfredshed

Resultatet af processen er imponerende. Læs resultatet og casen her.

Og klik her for at læse mere om resultaterne:

Resultaterne:

• Ro i produktionen:

Først og fremmest er det lykkedes at få ro på i fabrikken, der er ikke samme form for brandslukningskultur, når der er travlt. Delproduktioner er ligeledes forsvundet.

• Reduktion af pengebinding i varer i arbejde:

HECO har reduceret mængden af varer i arbejde massivt på trods af, at man har valgt at lægge flere råvarer på lager. Generelt er varer i arbejde reduceret med 60 % i løbet af det sidste år.

• Forbedret leveringsevnen

Samtidig med en rekordomsætning er leveringsevnen og leveringsikkerhed ligeledes blevet forbedret. Direktør Carsten Steffensen udtaler, at ”vi ringer eller skriver stort set aldrig til kunderne for at udsætte en levering, vi er kommet på forkanten og er gået i dialog med vores største kunder om ugentlige leveringer”, som er et plus for kunden leverandør.

• Øget medarbejdertilfredshed.

De opnåede forbedringer i vores planlægning har også givet vores medarbejder større jobtilfredshed. Alle her i huset er meget fokuseret på, at vi leverer til tiden, hvilket sker nu næsten 100 % af tiden.